Waar vindt je nieuwe woningen?

Als je opzoek bent naar een woning wil je je vaak eerst goed oriƫnteren.

Voordat je naar een makelaar stapt wil je het liefst eerst bijvoorbeeld online kijken. Waar kun je dan het beste terecht? Voor het meest uitgebreide woning aanbod verwijzen we je graag door naar Funda.

Funda is de grootste en meest gerespecteerde woning website van Nederland. Je vult gemakkelijk je voorkeuren in en de regio waarbinnen je wilt zoeken naar een nieuwe woning. Daarna krijg je een uitgebreide lijst van woningen die aan jouw eisen voldoen.

Met veel foto’s, video’s, plattegronden en aanvullende informatie krijg je direct een goed beeld van de woning. Als je hem graag in het echt wilt bekijken kun je gemakkelijk een afspraak inplannen met de verkopende makelaar of verkoper(s).

Als je dit voor meerdere woningen doet die je hebt geselecteerd via Funda kun je binnen korte tijd alle beschikbare woningen binnen je budget en wensen bekijken en snel een beslissing maken in deze snel bewegende woning markt.

Waar let je op via Funda?

Bekijk altijd wie bijvoorbeeld de verkopend makelaar is. Via Funda kun je ook reviews van deze makelaar bekijken. Zo weet je voor je afspraak al enigzinds met die je te maken gaat krijgen.

Een bezichtiging duurt meestal 30 minuten. Hierin krijg je van de makelaar of de verkoper een rondleiding en heb je de kans om al je vragen te stellen. Als je het vervolgens even hebt laten bezinken is het gebruikelijk om een 2e of zelfs 3e afspraak te maken. Soms wil je bijvoorbeeld familie of vrienden mee nemen om erachter te komen wat hun van de woning vinden.

Een bezichtiging is overigens vrijwel altijd gratis en vrijblijvend. Als je het niet zeker weet kun je het altijd aan de verkopende partij vragen. Of de makelaar natuurlijk.

Veel succes bij je woning zoektocht!