Een keurmerk voor Makelaars

Wist je dat er voor Makelaars bepaalde keurmerken bestaan? Dit zijn organisaties die erop toezien dat de makelaar zijn of haar werk goed doet. 2 van de bekendste organisaties zijn de NVM en VBO. Makelaars kunnen lid worden van deze organisaties mits te voldoen aan bepaalde eisen welke belangrijk zijn om de kwaliteit van de makelaar te waarborgen.

(Meer informatie zie www.nvm.nl of www.vbo.nl

Waarom een makelaar kiezen met keurmerk?

Als het gaat om je woning verkopen, of een woning aankopen wil je zeker zijn dat alles goed wordt geregeld, en je niet achteraf voor verassingen komt te staan. Daarom is het belangrijk zeker te weten dat je bij de juiste makelaar aanklopt. Het NVM of VBO zijn ervoor om te waarborgen dat de makelaar goed werk levert en te vertrouwen is. Vrijwel alle makelaars in Nederland beschikken over een lidmaatschap van de NVM of VBO. Dit is dan ook wel marktcomfort te noemen binnen de makelaars wereld.

Betaal je extra voor een makelaar van NVM of VBO?

Je betaalt niet extra vanwege het feit dat een makelaar is aangesloten bij het NVM of VBO. Echter kunnen deze makelaars wel duurder uitvallen dan makelaars zonder keurmerk. Dit komt simpelweg omdat de kwaliteit van een dergelijke makelaar vaak veel hoger en beter is. Bij het kopen of verkopen van je woning wil je geen onnodige risico’s nemen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare makelaar!